Vragen? Bel 0341 - 258 520

Fietspositionering (dynamische fietsmeting)

Een verkeerde fietshouding kan leiden tot klachten of zelfs blessures aan knieën, rug of nek. Maar wat is jouw ideale fietspositie? Dat is voor iedereen weet anders. En het verschilt ook per fiets én zelfs per doel. Als je hierover zekerheid wilt, dan kan je bij ons een dynamische fietsmeting (fietspositionering) laten uitvoeren. We volgden hiervoor een erkende opleiding.

Zo werkt fietspositionering

1. De Intake
We horen graag wat je doelen zijn. En heb je misschien klachten? Al die informatie is belangrijk.

2. Voetmeting
Je verwacht het misschien niet, maar een goede fietshouding begint bij je voeten. We kijken naar het type voet en je voetmaat. Daar houden we rekening mee bij het afstellen. 
 

3. Korte zijaanzicht-analyse
Deze analyse geeft ons een eerste indruk. Hoe zit je op dit moment op de fiets? In hoeverre komt dit overeen met de ideale stand?
 

4. Knie-uitlijning
Een rechte kniebeweging zorgt voor een optimale krachtoverdracht. Ook voorkomt het blessures. Het zorgt voor meer stabiliteit en een beter contact met de pedalen. Daarbij kijken we ook naar de schoenplaat-afstelling. Die moet namelijk passen bij jouw bewegingsuitslag, voor een optimale fietsbeweging.
 

5. Achteraanzicht
Is de druk op het zadel gelijkmatig? Is er sprake van asymmetrie, dan kan dat wijzen op een ongelijke krachtenoverbrenging. We achterhalen waar die scheefstand vandaan komt.
 

6. Optimale lichaamshouding
Nu de schoenplaten goed zijn afgesteld, zetten we het zadel op de juiste plek. Dit zorgt voor een optimale beenstrekking en een uitgebalanceerde voor- achterpositie. 
 

7. Instellen van het stuur
Nu stellen we het stuur in. De stuurinstelling moet passen bij de schoenplaten en de lichaamspositie. Kies je voor een aerodynamica of voor meer comfort?
 

8. Rapport op maat
Tot slot: we meten de fiets op en verwerken dit in het rapport.

Voorkom klachten met fietspositionering
450