Vragen? Bel 0341 - 258 520

Ontmoet ons team

De fiets is een prachtig product. Slim, eenvoudig en innovatief. Goed voor het milieu én goed voor je gezondheid. En fietsen is een fantastische manier om de wereld om je heen te verkennen. Bij Fietsspecialist Jacob Bonenberg denken we daar allemaal zo over. Ieder van ons heeft een binding met de fiets en met het fietsen. Daarom houden we zo van dit vak. 

Jacob Bonenberg, oprichter en eigenaar

"Fietsen is gaaf"

“Toen ik een mannetje van 10 jaar was, wilde ik al fietsenmaker worden. Dat heeft uiteindelijk nog best lang geduurd. Ik heb een kantoorbaan gehad én ik was 13 jaar touwslager. In 1992 begon ik in de avonduren voor mezelf. Vrij snel daarna opende ik mijn eigen fietsenwinkel. Zelf fiets ik ook al dertig jaar. Eigenlijk altijd op de mountainbike. Fietsen is ontspannend, goed voor je gezondheid en het houdt je fit. Ik fiets het liefst in het bos, maar ik rijd ook vaak op de weg. Bijvoorbeeld als ik me voorbereid op de tourversie van de Amstel Gold Race. Ik heb ook een aantal jaren de Alpe d'HuZes gefietst. Fietsen is gaaf. En fietsen zijn een mooi product.”

Henriëtte Kamphorst

“Fietsen geeft vrijheid”

“Ik werk sinds 2010 bij Fietsspecialist Jacob Bonenberg. Het leukste in mijn werk? De omgang met klanten. Mijn doel is dat iedere klant niet 100%, maar 200% tevreden de deur uitgaat. Mensen fietsen om allerlei redenen. Daardoor is elke vraag net weer even anders en is geen dag hetzelfde. Zelf heb ik een elektrische MBT, een Cube. Ik fiets voor de ontspanning. Als ik op de fiets zit, kan ik echt genieten van de natuur. Fietsen geeft ook vrijheid. En belangrijk: je houdt je conditie op peil.”

Frederik Hagen, chef werkplaats

"De techniek gaat zó snel"

"Fietsen is een grote hobby van me. Dat ik daarvan mijn werk heb kunnen maken, is toch mooi? Ik werk sinds 2010 bij Jacob Bonenberg. Mijn werk is heel veelzijdig. Ik ben bezig met mijn handen én heb klantcontacten. Ik heb een mountainbike en een racefiets, beide van Cube. Het mooie van fietsen? De vrijheid, de snelheid en het genieten van de natuur. En je wordt er ook nog fit van. Daarnaast doe ik trouwens aan schaatsen. Op mijn negende begon ik met langebaanschaatsen en later ben ik verder gegaan met marathonschaatsen. Alles wat te maken heeft met de fiets, vind ik mooi. Zeker de moderne fietsen van tegenwoordig; de techniek gaat zó snel.”

Wicher van der Worp, rijwielmonteur

"Onze werkplaats is een belangrijke schakel"

“Ik werk sinds 2003 als rijwielmonteur. Eerst vijftien jaar in Harderwijk en sinds januari 2018 bij Jacob Bonenberg. Dit vak heeft vele kanten: van verkoopadvies tot fietsonderhoud en fietsreparatie. Elke dag is anders. De fiets is een populair vervoersmiddel. Fietsen is leuk en gezond. De fiets is ook een handig vervoersmiddel naar werk of school. Met een goede fietstas kan je ermee de boodschappen doen. Dankzij innovatie – de elektrische fiets – fietsen meer mensen dan voorheen. Omdat de tweewieler intensiever wordt gebruikt, is onze werkplaats een belangrijke schakel geworden. Dankzij de goede scholing en de juiste planning kunnen we elke fiets in korte tijd weer klaar hebben.”

Rogier van Milligen, winkelmedewerker

"De techniek van het fietsen is gaaf"

“Ik werk sinds 2017 bij Fietsspecialist Jacob Bonenberg. In de werkplaats en soms ook in de winkel. Ik houd van het sleutelen aan fietsen en van het contact met de mensen in en om de winkel. Ik heb een Cube Aim SL waarmee ik vooral fiets. Tijdens vakanties ga soms het bos in met mijn MBT. Ik vind de techniek van het fietsen gaaf! En in het bos geniet ik van de natuur. Het mooist van fietsen vind ik de vrijheid. Fietsen is ook goed voor het milieu en de conditie. Ook voor mensen die een gewone fiets niet aankunnen of ver moeten fietsen, is er een oplossing: de e-bike!”

Cornéé van Boven, monteur en winkelmedewerker

"Het mooiste aan fietsen is de vrijheid"

“Het mooiste aan werken in een fietsenwinkel? Elke dag is anders. Geen klant en klus zijn hetzelfde. Samen vormen we een hecht team, waardoor ik elke dag plezier heb ik mijn werk. Zelf heb ik een mountainbike en een racefiets. Mountainbiken vind ik het leukst. De racefiets gebruik ik vooral om een mooi ritje te maken voor de kilometers. Ik heb een Scott Spark RC 900 team red, een dubbelgeveerde carbon mountainbike. Mijn racefiets is een Scott Addict 30 disc, ook een carbon-uitvoering. Het mooiste aan het fietsen is de vrijheid. Je kunt er samen of alleen op uit, door de bossen of over de weg. Het is goed voor je conditie en het geeft rust.”

Jonathan de Greef

“Met een goede fiets doe je jaren”

“Ik zit op de havo in Apeldoorn en deed in de zomer van 2021 vakantiewerk in de werkplaats. Sindsdien werk ik op zaterdag en in de vakanties kom ik hier graag. Ik leer hier fietsen in elkaar zetten en repareren. Op termijn mag ik ook helpen in de winkel. Ik fiets elke dag 52 kilometer heen en weer op mijn Pegasus Siena naar school. Ik heb ook een MBT: een Cube Attention SLX. Mountainbiken is mijn nieuwe hobby. Met een goede fiets doe je jaren.”

Edy Lubbers

“Fietsen is pure ontspanning”

“Fietsen is prachtig. Op de fiets kom je langs mooie plekken, in het bos, in de stad, op de heide. Dat is echt genieten. Ik heb zelf een elektrische fiets, puur voor de ontspanning. Ik neem deze fiets ook graag mee op vakantie. Dan ontdek je gebieden die je minder goed of nog helemaal niet kent. Op de fiets zie je natuurlijk veel meer dan in de auto. Je voelt de zon en de wind. Kortom, de fiets is een mooi product. Super dus om te werken bij Jacob Bonenberg. Ik maak er fietsen en zet ze in elkaar.”

Floris Linders, medewerker werkplaats

"Een vervoersmiddel op eigen kracht"

“In de werkplaats bouw ik nieuwe fietsen op. Ik leer dus veel over hoe fietsen in elkaar zitten. Zelf doe ik aan wielrennen en veldrijden. Ik rijd wedstrijden voor het Merida Adelaar Development Team. Dit zijn vooral wegwedstrijden. ‘s Winter doe ik wat veldrijdwedstrijden om de conditie op peil te houden. Ik heb een Merida Reacto 6000 racefiets en een Scott Addict CX crossfiets. Het mooie aan fietsen is dat je het in de natuur kunt doet. Het geeft een gevoel van vrijheid. Maar je kunt ook aan je conditie werken en presteren. Fietsen is een vervoersmiddel op eigen kracht. Dát vind ik mooi.”

Talida Liefers, verkoopmedewerker

"We doen het samen, met een goed en gezellig team"

“Ik ben bij Jacob in dienst gekomen doordat wij zelf mountainbikes gingen kopen. Ik vind het mooi om klanten te helpen zodat ze tevreden zijn. Of ze nu recreatief fietsen of met hun sport bezig zijn. We doen het samen, met een goed en gezellig team. Ik fiets regelmatig en vind dit heel leuk. Je kan een vrij grote afstand afleggen in relatief korte tijd vergeleken met hardlopen bijvoorbeeld. Daarnaast is het met mooi weer echt heerlijk om er met de fiets op uit te gaan en de omgeving te kunnen verkennen. Lekker door de natuur fietsen en jezelf uitdagen om verder en sneller te gaan. Je kan ook met andere mensen samen fietsen. dat maakt het nog leuker.”

Louise Polhoud-Bonenberg, interieurverzorgster

“Genieten van de omgeving”

“Ik werk sinds 2016 bij Jacob Bonenberg als interieurverzorgster. Het is mooi om te werken bij zo’n modern en vooruitstrevend bedrijf. Er heerst hier een goede sfeer en er wordt goed samengewerkt. Zelf heb ik een elektrische fiets. Als ik naar mijn werk moet, neem ik bijna altijd de fiets. Van huis naar hier is circa 11 kilometer. Fietsen geeft mij een fijn gevoel. Ik geniet dan van de omgeving. Het is een soort van uitdaging om de fiets te gebruiken in plaats van de auto. Een fiets is een fijn vervoersmiddel. Mijn fiets zit boordevol techniek. Daar kan ik echt van genieten.”

439